MARKISER FORDELER

Ønsker du å øke gjensalgsverdien til hjemmet ditt ved å forbedre skjønnheten og sikkerheten på en kostnadseffektiv måte? Da er nok markiser det beste alternativet du går glipp av. Markiser er et verdifullt tillegg til ethvert hjem, og du vil finne mange valgmuligheter når det kommer til markisedesign og stil. Mange huseiere installerer markiser fordi de vet at markiser utgjør en betydelig forskjell i hvordan boligen deres blir sett av naboer og de som går forbi. Likevel er mange huseiere ikke kjent med markiser og vet ikke hvilke imponerende fordeler markiser kan gi hjemmene deres. Denne artikkelen snakker om det samme; fremhever noen av de mest populære forteltformene som uttrekkbar markise, vindusmarkise, dørmarkise, dekksmarkiser, metallmarkise og kalesje. Overrasket over å vite at markiser kommer i så mange former? La oss dele litt mer interessant informasjon med deg samt de største fordelene med markiser.

Hvorfor bør du installere markiser i hjemmet ditt?

Hovedformålet med markisene er å bevare og beskytte hjemmet ditt mot overbærende solstråler. Markiser gir skygge, uansett om det er varmt eller kaldt ute. Spesielt vindusmarkiser bekjemper effektivt sollyset hjemmet ditt utsettes for. Selv om naturlig lys er bra å ha i hjemmet ditt, kan en overdreven mengde sollys være distraherende, men også ubehagelig. Et annet formål med markiser er at det øker følelsen av en visuell verdi som beundres av naboene dine. Markiser er tilgjengelige i forskjellige størrelser og former, slik at du enkelt kan finne den som passer hjemmet ditt.

Markiser plassering

Når det gjelder forteltplassering, har du mange alternativer å velge mellom. Kanskje det vanligste og mest populære alternativet for forteltplassering er over et hjem eller inngangsdør. Inngangsdørmarkisen har sine egne fordeler, mens uttrekkbare markiser, vindusmarkiser, dekksmarkiser, metallmarkiser og kalesjer også er kjent for sine ekstraordinære kvaliteter.

De beste fordelene med markiser

1. Beskyttelse mot eksterne elementer

For enhver huseier er hjemmet som en baby som bør tas godt vare på; tross alt er det stedet hvor vi alle lander for å hvile og bli uthvilt på slutten av dagen. Siden det også er en av de dyreste investeringene, bør hjemmet ditt være din prioritet når det gjelder sikkerhet og vedlikehold. Markiser er en av de beste måtene å sikre det samme på, da de gir betydelig beskyttelse til hjemmet ditt fra mange ytre faktorer, spesielt ekstremvær. Været endrer seg stadig i de fleste deler av verden, noe som innebærer at det alltid er en sjanse for nedbør; en av de ytre faktorene som påvirker boligverdien din. Inngangsdørsmarkiser for eksempel, i et slikt tilfelle, kan gi deg en lettelse fra elementene når du starter dagen eller bare for å nyte den friske luften. Når du har slike markiser, trenger du ikke å bekymre deg for å skynde deg å ta nøkkelen inn døren eller ta ned paraplyen. I tillegg vil markisen også holde deg trygg mot fallende rusk.

2. Kostnadsbesparelse

Hvis du leter etter måter å redusere AC-regningen på og beskytte interiøret mot harde solstråler, er det å legge til markiser et flott alternativ å vurdere.

I varmt vær foretrekker de fleste å bruke AC hele dagen for å få lindring fra varmt vær for å holde seg komfortabel. Selv om det er en praktisk løsning, vil det koste mye å bruke AC-en på høyt nivå og la den stå på samme nivå hele dagen. Hvis du gjør det samme, bør du ikke bli overrasket over å se de skyhøye energiregningene på slutten av måneden. Hvis du har et fortelt for inngangsdør, la oss si, det vil hjelpe deg med å redusere energiforbruket ditt, da det gir beskyttelse til hjemmet ditt mot de farlige UV-strålene. Dette gjør hjemmet ditt til slutt kjøligere selv før du slår på AC-en. Med markiser trenger du ikke å skru opp AC-ene nesten like høyt som du vanligvis ville gjort.

Uttrekkbare markiser kan i stor grad redusere hjemmets AC-forbruk om sommeren, og spare i gjennomsnitt $200 per år, som avslørt i en studie fra The Professional Awning Manufacturers Association (PAMA). I tillegg, som anbefalt av The American Society of Heating & Air Conditioning Engineers, bør huseiere bruke bevegelige eller optimerte eksterne skyggeverktøy som markiser, overheng og sidefinner som et verktøy for å minimere varmebelastningen på bygninger og hjem. For eksempel, en stoffmarkise installert i de sørvendte glassdørene eller vinduene, reduserer varmeøkningen med opptil 65 prosent under høye soltimer. For vestlige eksponeringer hopper denne prosentandelen til 75.

3. Markiser er miljøvennlige

Det faktum at markiser sparer AC-kostnadene dine ved å la deg redusere AC-forbruket, gjør det også til et miljøvennlig alternativ. Mindre energibruk i hjemmet ditt reduserer effekten av global oppvarming på grunn av klimagassutslippene de slipper ut. Ettersom markiser lar deg bruke mindre energi for å gjøre hjemmet ditt kjøligere, hjelper du miljøet samtidig samtidig som du sparer penger på strømregningen.

4. Forebygging mot vannskader

Vann kan være den største hindringen når du vurderer hvordan du skal beskytte hjemmet ditt fra utsiden ele.

Se nærmere på detaljene om forskjellige typer markiser og deres fordeler

1. Uttrekkbare markiser

Det uttrekkbare forteltet kan trekkes tilbake, dvs. du kan folde det sammen når det er nødvendig. Det uttrekkbare forteltet er tilgjengelig i mange skråningsformer, noe som bidrar til beskyttelse mot vær og vind. Det vannavstøtende stoffet til uttrekkbart fortelt gjør det best for haglstormer og regn. Siden disse markisene ikke er festet, kan du trekke dem inn hvis vinden er sterk nok til å ta dem bort. Siden de er mer fleksible, har uttrekkbare markiser lang levetid. De uttrekkbare markisene brukes til alle typer uteområder som sittegrupper og uteplasser.

2. Vindusmarkise

Vindusmarkiser tilfører verdi, stil og funksjon til hjemmet ditt. De lar deg sette vinduer høyere enn mange andre typer vinduer. Vindusmarkiser installert høyt vil muliggjøre riktig naturlig lysstrøm og ventilasjon, samtidig som de sikrer maksimalt privatliv for hjemmet ditt. De forbedrer energiregningen din samtidig som de tilfører en dose med bluss og bekvemmelighet. Høyere plasserte vinduer fører til mer veggplass som kan utnyttes i design, møbler og kunstplassering. Vindusmarkiser beskytter bygningen mot regnvann og fuktighet, selv under hagl- eller regnbyger. Vindusmarkiser er bygget på en måte for å sikre maksimal ventilasjon uten å slippe vannet inn i hjemmet ditt. Disse markisene gir også en sterk tetning mot vind.

3. Dørmarkise

Den mest åpenbare fordelen med en ytterdørsmarkise er at den beskytter hjemmet mot ytre elementer. Enten du står foran døren og leter etter nøklene dine i regnværet eller gjestene dine står og venter på at du skal ønske dem velkommen på døren på en ekstremt svulmende dag, er et fortelt både praktisk og innbydende. Med tiden vil inngangsdøren og trinnene være mindre utsatt for slitasje og effekter av råtne.

Inngangsdørmarkisen beskytter også møblene og andre møbler i oppholdsrommene. Siden forteltet hindrer skadelige UV-solstråler i å trenge inn i hjemmet, vil tepper, kunst, veggmaling og annet tilbehør forbli fri for skader og falming som direkte sol kan forårsake. En fordørsmarkise resulterer i en unik visuell appell og fungerer som en oppgradering til utsiden av hjemmet, spesielt hvis du har valgt den som forsterker og matcher den arkitektoniske stilen til hjemmet ditt. En ytterdørsmarkise skaper også et hyggelig, trygt uterom å sitte og gir en varm velkomst til dine gjester.

4. Dekksmarkise

Dette er en slags uttrekkbar markise som hovedsakelig er installert for terrassebeskyttelse. De fleste huseiere installerer dekksmarkiser for å ha skygge de gir over dekkene, noe som gjør tiden tilbrakt på terrasser og utendørs mer behagelig og komfortabel. Dekksmarkisene gir også skygge til interiøret i hjemmet. Klimaanlegg trenger ikke å jobbe hardt for å kjøle ned hjemmet på grunn av beskyttelsen som markisene gir, noe som resulterer i reduserte energikostnader. Dekksmarkiser som gir skygge til enkelte rom i huset betyr også at tekstiler og møbler som normalt utsettes for direkte sol ikke lenger er utsatt for solens lysende effekt, eller å tørke ut.