VIKTIGHETEN AV MARKISER

Sommeren er over oss, og med den følger en intens hetebølge, som betyr høyere kjølekostnader for hjemmet. For å slå varmen er det fristende å slå på klimaanlegget eller sitte foran nærmeste vifte, men det kan bli dyrt i det lange løp. I stedet for å gjemme deg fra varmen, omfavn den ved å forbedre din evne til å kjøle deg ned ute ved å installere terrassemarkiser.

Hvis du ikke allerede har gjort noen lockdown-inspirerte hjemmerenoveringer, er det nå en fin tid for å vurdere å forbedre hagen din eller uteplassen din. En av de beste investeringene du kan gjøre for å holde deg og hjemmet ditt kjølig, er et fortelt. Enten det er et strategisk plassert stasjonært fortelt eller en helt uttrekkbar enhet, er det å investere i skyggen en virkelig valuta for pengene denne sesongen.

HVA ER UV-STRÅLER?

I følge Center for Disease Control (CDC) er ultrafiolett (UV) stråling ikke-ioniserende stråling som sendes ut av solen og kunstige kilder, som solarium. Selv om det har noen fordeler for mennesker, inkludert å lage vitamin D, kan det også forårsake helserisiko.

Ultrafiolett lys har flere positive fordeler, inkludert vitamin D-syntese, som er avgjørende for menneskers helse. Vitamin D hjelper beinvekst ved å hjelpe kroppen med å absorbere kalsium og fosfor fra kosthold. Verdens helseorganisasjon (WHO) foreslår å gå ut i solen i 5 til 15 minutter to til tre ganger hver uke. Når du gjør det, er det viktig å beskytte deg selv mot overeksponering tilstrekkelig.

DEN IKKE SÅ LYSTE SIDEN AV FOR MYE SOLEKSPONERING

Solbrenthet utvikler seg etter langvarig, ubeskyttet soleksponering. Øm hud, hodepine, blemmer, feber og kvalme er alle mulige symptomer. Etter flere dager med ubeskyttet soleksponering blandet med mangel på vann, kan det oppstå varmeutmattelse. Kroppen mister for mye vann og klarer ikke å regulere temperaturen. Det kan utvikle seg til heteslag, som kan være dødelig hvis det ikke tas opp.

Hudkreft, melanom, rynker og for tidlig aldret hud er noen av de langsiktige bivirkningene av for mye sol. Å ta forebyggende tiltak for å sikre huden din mot solens ultrafiolette stråler er en investering i fremtiden. Ta det fra oss; dette er ting du vil at du og familien din skal unngå.

Du kan ta skritt for å beskytte deg selv og familien din mot de skadelige effektene av overdreven soleksponering. Solkrem er viktig og bør brukes når du er ute. Installering av for eksempel en roll up-markise rundt hjemmet ditt er en annen utmerket metode for å beskytte familien din.

BESKYTTE DIN FAMILIE OG SELV

I følge Skin Cancer Foundation er hudkreft den mest utbredte krefttypen i USA. Denne statistikken gjelder både for det totale antallet tilfeller (omtrent 5,4 millioner) og det totale antallet pasienter (omtrent 5,4 millioner) (3,3 millioner). Hudkreftoverlevende er flere enn de som har overlevd alle andre maligne sykdommer til sammen.

Hudkreft er så hyppig at du utvilsomt kjenner noen som har blitt diagnostisert og behandlet for det. Hudkreft rammer halvparten av alle mennesker over 65 år, men konsekvensene av årevis med soleksponering er kumulative.

Selv om den totale dødeligheten av hudkreft har økt med nesten 20 % siden 2009, blir menn nå diagnostisert med og dør av melanom i høyere hastighet enn andre demografiske grupper. Den gode nyheten er at hudkreft nesten kan unngås. Overdreven soleksponering er ansvarlig for omtrent 90 % av tilfellene. De som blir brune får hudkreft i høyere hastighet enn de som røyker, utvikler lungekreft.

Uttrekkbare markiser skaper langt mer tilstrekkelig beskyttelse mot solen for uterom.

Skin Cancer Foundation tildelte Sunbrella-tekstiler et anbefalingsstempel i 2005 etter en rekke laboratorietester som viste at dets løsningsfargede akrylstoffer beskyttet opptil 98 prosent av UV-strålingen. Når du kjøper et fortelt, kan du ikke gå galt med noe som kommer sammen med et Sunbrella-stoff.

BESKYTTELSE AV KJÆLEdyrene dine

Nå som familien din er beskyttet, er det viktig å ikke glemme at våre lodne familiemedlemmer trenger beskyttelse. Kjæledyrene våre er på samme måte utsatt for solrelaterte plager, inkludert solbrenthet, heteslag og dessverre hudkreft, inkludert melanom og plateepitelkarsinom. Sørg for å ha nok ferskvann rundt for kjæledyrene dine å holde seg hydrert i de varme månedene.

Som med mennesker kan du beskytte dyrevennene dine på lignende måter. Tro det eller ei, de lager solkrem for hunder og katter som du kan kjøpe for lengre utendørseventyr. Se etter en solkrem som beskytter mot både UVA- og UVB-stråling mens du leter etter solkrem til kjæledyr. Solkremer med et “bredt spekter” beskytter mot solbrenthet og hudkreft (for mennesker og kjæledyr).

Det er viktig å huske at du ikke bare kan spraye solkrem på kjæledyret ditt, siden noen solkremer designet for folk kan gjøre dem syke. Sinkoksid solkremer, for eksempel, er skadelige for hunder og kan indusere anemi. Salisylater i solkrem bør også unngås siden de kan forårsake rødhet og irritasjon

BESKYTTELSE AV EIENDOMMEN DIN

En annen viktig faktor er utendørseiendommen din, for eksempel terrassemøbler og utendørstilbehør. Disse produktene er bygget for å tåle eksponering for elementene, men selv de tøffeste beskyttelsesmidlene vil slites bort under solens konstante batteri. Å investere i utemøbler, en egendefinert terrassebaldakin, kvalitetsgriller, bålpanner, etc., er generelt ikke billige anstrengelser, og som sådan garanterer du din innsats for å prøve å beskytte dem.

Kjøp utemøbler av høyere kvalitet med vanntette og UV-bestandige materialer som et forebyggende trinn. Når du handler utemøbler, se etter deler laget av materialer som tåler fuktighet og UV-stråling. Disse brikkene har utseendet og følelsen av mange sofaer eller sofaer sett i hjemmene, men de er bygget for å holde ut lenger ute. Naturlige tetningsmidler som er i stand til å beskytte mot mugg, UV-skader og rust er vanligvis forhåndsbelagt på møbler av høyere kvalitet.

Når det gjelder utemøbler, kan du velge et hvilket som helst antall beskyttende sprayer og forseglinger for å hjelpe værbestandig eiendommen din. Du kan også gå inn for noen spesialtilpassede beskyttelsestrekk for å drapere over møblene dine, men dette er ofte et problem å håndtere når du vil bruke hagen din. Noen mennesker som kjøper deksler rapporterer redusert bruk av hagen sin på grunn av det ekstra bryet med å dekke og oppbevare disse når de er i bruk.

En omfattende løsning for å beskytte møbler, griller eller andre bakgårdsfunksjoner er et fortelt. Uttrekkbar eller stasjonær, en markise kan gjøre jobben som et deksel uten anstrengelse eller vedlikehold. Å opprettholde en god mengde skygge over utendørs oppholdsrom er viktig ikke bare for helsen til møblene dine, men også for din komfort. Pergolaer og andre skyggestrukturer tilbyr et lukket miljø som lar vifter, TV-er og annet tilbehør skape en utendørs stue. En uttrekkbar baldakin festet til strukturen ovenfor vil gjøre deg i stand til å velge hvor mye sol eller skygge du vil ha på en lys dag. På en regnværsdag vil uttrekkbare baldakiner også beskytte utendørsområdet ditt og tilbehøret.

MARKISER ER SVARET

Å arrangere en utendørs fest er den ideelle muligheten til å installere et tilpasset fortelt for å beskytte gjestene dine. Markiser gir god beskyttelse for solens skadelige UV-stråler, noe som gjør utendørstid trygg og morsom for familier i alle aldre. Markiser er også en utmerket investering i de kommende ikke-solrike månedene, spesielt når vi kommer forbi koronaviruspandemien. For de som gjenoppretter kontakten med slektninger og venner, er vertskap for en bakgårdsfest den perfekte grunnen til å komme sammen.

Selv om du kan finne kvalitetsmarkiser i standardstørrelse, vil sluttproduktet alltid se bedre ut hvis du har en spesialtilpasset markise bygget for din spesifikke plass og behov. Tilpassede markiser gir skygge og beskyttelse mot dårlig vær til alle typer uteområder. Du kan tilpasse markiser for alle typer rom, for eksempel rominnhegninger, carporter, hytter ved bassengkanten, utvidede balkongovertrekk, dekk, øy-grillovertrekk, innganger, restauranter og mange flere.

Noen mennesker vet ikke at markiser ikke bare er ment for bruk i bakgården, og de gjør mer enn å skygge folk fra moder natur. Når de er strategisk plassert rundt hjemmet og eiendommen, kan markiser ha flere fordelaktige effekter. Markiser kan senke innetemperaturen i hjemmet ditt med ca. 15 til 20 grader! Det er enormt når det gjelder energisparing. Hvis du gjør regnestykket, vil reduksjonen i energikostnad betale for det tilpassede forteltet ditt i løpet av omtrent tre til fem år. Det er en solid kortsiktig investering for langsiktige fordeler.