HVORDAN MARKISER BYGGER PERSONVERN FOR DITT HJEM OG BAKGÅRD

Markiser kan legge til en slags tilbaketrukkethet til terrassen eller bakgården din som går utover enhver grunnleggende trebarriere. Å skape denne typen personvern kan kreve noen få innovative designløsninger. For eksempel kan dekket ditt ha nytte av en godt designet plantekasse eller et elegant vevd gjerde. Markiser kan hjelpe deg å ta personvernet ditt til et annet nivå ved ikke bare å ramme inn terrassen din, men også gi overhead dekning og beskyttelse, samt gi stil og verdi til hagen din.

PERSONVERN MED UTVENDIGE MARKISER

Uteplassmarkiser er en ideell løsning for å legge litt privatliv til hagen din. Hvis hjemmet ditt etterlater bakgården din utsatt for naboer i etasjen over eller ekstrem eksponering for elementene, kan et par godt plasserte markiser fikse alle problemene dine.

For mange av oss blir uteplassene våre det mest populære uterommet i husene våre om sommeren. Et uttrekkbart fortelt vil gjøre terrassen din om til det ultimate sommerstedet, og gjøre disse bakgårdsgrillene og late sommerkveldene enda mer herlige. De kan også programmeres til å distribueres automatisk, og gir skygge om dagen samt mye påkrevd privatliv om kvelden.

Uttrekkbare markiser er og bør ses på som en investering. Det er fordi kostnaden for et uttrekkbart fortelt er betydelig høyere enn et stasjonært fortelt. Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting skjønt, ettersom et kvalitetsuttrekkbart fortelt faktisk vil øke verdien på hjemmet ditt.

Dråpeskjermsystemer som uttrekkbare markiser er de fancy sportsbilene i markiseverdenen. De kan tilpasses, oppgraderes og forbedres med forseggjort elektronikk. De er gode til å gi skygge og beskytte utendørs og innendørs møbler, men de lar deg tilpasse hvor mye skygge du får og når. Uttrekkbare markiser kan komme i enten en manuell form eller en fancy motorisert versjon.

Hvis det er tilstrekkelig bygget med sensorer, kan en motorisert uttrekkbar markise beskytte seg mot dårlige værforhold. Det finnes sensorer som kan måle vind, regn og sol og justere innstillingene til forteltet ditt deretter. Ikke bare gjør de eierskapet av forteltet noe tankeløst, de beskytter deg også mot uventede besøk fra moder natur.

Denne funksjonen betyr at du ikke trenger å reparere eller bytte ut forteltet eller dets komponenter så ofte som du ville gjort med en stasjonær enhet. Stasjonære alternativer er mer sannsynlig å bli skadet i stormer, mens de uttrekkbare versjonene kan bruke sensorer for å beskytte mot sterk vind og rusk.

Disse markisene kan også unngå konstante solskader mens du trekker dem inn, noe som gjør dem mindre utsatt for falming. Markiser kan også redde møbler og gulv fra å falme i sommersolen. Du kan få en sensor som registrerer når vannet begynner å samle seg på toppen av forteltet for kraftig regn. Generelt sett har uttrekkbare markiser lengre levetid enn stasjonære markiser.

En av de mest attraktive egenskapene til en motorisert uttrekkbar markise er muligheten til å fjernstyre den. Enten du velger å justere forteltet mens du slapper av i hagen din eller senker det fra innsiden for å blokkere solnedgangen, er det en luksuriøs funksjon. Noen markiser har til og med app-integrasjon, slik at du kan fjernstyre dem fra telefonen eller nettbrettet.

Uttrekkbare markiser kan spare deg for penger over hele levetiden. Ettersom forteltet skygger hjemmet ditt, senker det innertemperaturen i hjemmet ditt med opptil 15 grader. Dette hindrer klimaanlegget i å kjøre konstant. Mens disse forteltene er dyrere enn vanlige stasjonære markiser, er ikke stasjonære markiser like stabile eller langvarige som uttrekkbare alternativer.

Ulempene med et uttrekkbart fortelt er vanligvis sentrert rundt kostnadene. Selv om et manuelt uttrekkbart fortelt er rimeligere enn et motorisert uttrekkbart fortelt, kan det fortsatt være for dyrt for noens smak. Selv om vi har nevnt at det er en investering å få et uttrekkbart fortelt, er det kanskje ikke et levedyktig alternativ for alle. Hvis du er død innstilt på å få et uttrekkbart fortelt, spør din lokale produsent om de aksepterer kredittkort eller layaway. Enhver investering av denne typen boligforbedring vil faktisk betale seg når du skal selge boligen din.

Enten du velger ikke-uttrekkbare eller uttrekkbare markiser, må du være veldig konsekvent med vedlikehold og rengjøring på sesongbasis. Markiser er mer utsatt for å samle smuss, støv og andre ting som kan skade kvaliteten. Du kan også støte på muggvekst hvis vannet blir lagret i stoffmarkisene.

Vedlikehold er noe du må bruke tid og penger på av og til. Hvis du velger en motorisert uttrekkbar markise, må du med jevne mellomrom vedlikeholde motoren. Du må kanskje også reparere eller bytte ut elementsensorene etter noen år. Unnlatelse av å holde seg på toppen av vedlikeholdet kan føre til at markisen din blir ute av drift eller enda verre, manuelt betjent!

PLANTEVERFTTRÆR FOR PERSONVERN

Vurder en idé om et eviggrønt tre privat gjerde hvis du har en større hage og et større budsjett. Hvis du er tålmodig, vil trær og planter danne utmerkede gjerder. Hurtigvoksende trær som arborvitaes kan nå hvilken som helst ønsket høyde på noen få år, og gir en naturlig barriere mellom eiendommen din og naboens. Dessuten er det enkelt og billig å plante et tre, og krever bare noen få spader, litt skitt og selve treet.

UTENDØRS GARDINER BESKYTTER DIN INNENDØRS

Draper noen utendørs gardiner rundt verandaen, terrassen eller andre sittegrupper med et tau, ståltråd eller stenger. Du kan henge gardinene dine fra trær, verandarekkverk eller andre solide armaturer i hagen din. Der det er behov for ekstra støtte, kan enkle trestolper hamres i bakken. Kjør trestolper ned i bakken og fest stangen eller ledningen til dem for ekstra støtte. Gardiner for privatliv i bakgården er enkle å lage og gir hagen din en distinkt stil.

BYGG EN PERSONVERN

Noen få gamle dører, enten malt for å matche eller forlatt i sin naturlige farge, kan brukes til å lage en særegen, men funksjonell personvernskjerm. For å lage en sammenleggbar skjerm kobler du ganske enkelt hengslene på hver enkelt. Det samme kan sies om gamle skodder eller, mer korrekt, antikke skjermer. Mulighetene er ubegrensede med litt fantasi. Avhengig av dine preferanser kan du også kjøpe ferdige skjermer laget av flettet eller tre.

FABRIKERE EN LEVEGG

Heng flere blomsterkasser fra en gitterskjerm eller annen ramme for å lage en enkel levegg. Fyll beholderne med jord og favorittgrøntområdet ditt. Velg større, buskete planter som hovedleietakere av boksene dine for mest mulig dekning. Vurder å bruke etterfølgende planter for å fylle ut hullene mellom boksene. Denne privatlivsideen i bakgården kommer med den ekstra fordelen av å utvide hageområdet ditt for de av oss med grønne tomler.

INSTALLER STORE PANTEPLANTER

Kjøp en rekke store plantekasser og fyll dem med høye, dekorative gress eller blomster. Plasser plantekassene på rad sammen med en del av verandaen din eller et annet sted hvor det er nødvendig med skjerming. Denne metoden er i hovedsak en rimeligere variant av den tradisjonelle (men dyrere) bruken av busker for å lage et privat gjerde.

SETTE OPP ET ENKELT GITERGJERDE

Bare noen få trestolper eller -plater, avhengig av hvor solid du vil at gjerdet skal være, og nok gitter til å dekke dem er nødvendig for dette prosjektet. Du kan enkelt male eller beise gitteret for å matche fargen på huset eller hagemøblene før du setter sammen gjerdet. Hvis du foretrekker et mer klassisk personverngjerde, er dette DIY-prosjektet så enkelt – og billig – som det blir.

MONTER HEKKVEGG

I evigheter har hekker vært et populært landskapsarbeid for privatliv, spesielt langs eiendomslinjer. En fordel er at, avhengig av plantematerialet du velger, kan en godt planlagt hekk nå nesten hvilken som helst ønsket høyde. Hva er ulempen? Å etablere en lang, høy hekk innebærer enten mye penger eller mye tid. Hekkvegger krever også en betydelig mengde vedlikehold. Men med riktig arrangement kan selv en liten hekk være svært effektiv.

UTFORME EN TRELLIS

Enten det er enkelt eller utsmykket, kjøpt i butikken eller spesialbygget, gir et hagespalier en enkel, men likevel diskré løsning på personvernspørsmålet. Selv om strukturen blokkerer utsikten, gir den en behagelig bris og flekkete solskinn. Et espalier kan også bli et iøynefallende fokuspunkt i utformingen av utendørsområdet ditt ved å gi den riktige støtten til alle slags klatreplanter eller blomsterranker.